Zrin festival posvećen je svima željnima avanture.

Multimedijalni Zrin festival posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi. Kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode. Mjestu finih energija, doslovno ljekovitih, kao i izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire. Banovina je energetski snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje!

Multimedijalni Zrin festival održava se u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski.

Multimedijalni Zrin Festival je pokrenut s ciljem prezentacije predivnih lokaliteta nekadašnjih utvrda, burgova i posjeda Zrinskih.

Cilj multimedijalnog Zrin Festivala je prezentacija životopisnih lokaliteta nekadašnjih utvrda, burgova i posjeda Zrinskih gdje su stolovali puna dva stoljeća.

kao i osvještavanja o mogućnostima koje bogata kulturna baština i gotovo netaknuta priroda ovih krajeva pružaju općem razvoju, osobito Hrvatskog Pounja i Banovine.

Obilježavajući 450 obljetnicu junačke pogibije posljednjeg potomka roda Zrinskih koji je rođen u starom Zrinu – grofa Nikole Šubića Zrinskog,  Sabor Republike Hrvatske proglasio je 2015. godinom Zrinskih, a Hrvatska udruga Ars Organi Sisciae pokrenula je multimedijalni Zrin festival kojim promovira kulturnu baštinu Zrinskih u Hrvatskoj, sa ishodišnom točkom u njihovom drevnom sijelu po kojem su si nadjenuli ime – Zrinu na Banovini blizu Dvora na Uni.

Multimedijalni Zrin Festival posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi. Kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netknute prirode; finih energija, doslovno ljekovitih, kao izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire

…or something like this: